понеділок, 12 червня 2023 р.

 Бути сучасним - значить навчатися все життя. Інформатизація суспільства підвищилася за рахунок збільшення джерел,які використовуються для роботи. У задоволенні читацьких потреб працівники бібліотеки прагнуть розвиваючи пізнавальні інтереси студентів, виховувати особистість, гармонійно-розвинену, високоерудовану, висококультурну. Однією з головних переваг бібліотек залишається безкоштовність отримання інформації не тільки в паперовому варіанті, а і за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій та комп"ютерної техніки. Бібліотека є територією співтворення, залучення та порозуміння.Тут ми вчимося  бути толерантними, підтримувати одне одного. Тут народжуються ідеї, пишуться проекти, підбиваються підсумки та проходять палкі дискусії. Роль бібліотеки суттєво змінилась, раніша вона надавала те,що потрібно, а зараз користувачі можуть знайти те, що навіть не очікували. Саме простір здатен змінюватись, розвиватись та суттєво розвиватися у рухомих межах. Бібліотека умовно можна поділити на чотири простори: І - ПРОСТІР НАВЧАННЯ; ІІ - ПРОСТІР НАТХНЕННЯ; ІІІ - ПРОСТІР ЗУСТРІЧЕЙ; ІУ- ПРОСТІР ПОДІЙ.

 Модель побудови, як поєднання чотирьох просторів розроблено в Данії. Концепція  актуальна для всіх, хто прагне розбудувати клієнтоорієнтовану бібліотеку.

Одне з призначень бібліотеки в суспільстві- бути місцем для навчання впродовж усього життя. Через бібліотеки кожному в будь-який період його життя гарантується можливість навчатися, читати та розвиватися.


Немає коментарів:

Дописати коментар

  "Коли б"ють гармати, музи не мовчать!", під такою назвою бібліотекою коледжу була проведена літературно-музична композиція....